Thursday, November 27, 2008

Trend nou

Hai sa fim trendy! Hai sa ne dam intelectuali! Ca daca tot ne dam roacari grei (metale grele gen 50cent sau Rihanna) si sa astortam la tricoiul de roacar greu cu Manellica o carte. Dar nu, doamne fereste, sa citim pe bune! Sa ne miram la fiecare cuvant mai urat sau cu tenta sexuala.

Conform oitzelor din clasa, cititul a devenit trendi. Daca stai cu o carte XXL(peste 600 de pagini) pe banca si te faci ca lucrezi, esti cool. Iti creezi o imagine de insetat/a de cunoastere, de om inteligent. Acasa stam si admiram cele mai INFRICOSATOARE filme de pe kanal D sau filme din anii '30 (xxx), dar la scoala stam si lecturam. Doar asa, ca sa facem altceva.

"Vaaaai! Dar uite, ce cuvant urat! Scrie sani! Ce obscen!" e doar un exemplu. E mai interesant limbajul obscen folosit, decat mesajul transmis, dar nu conteaza. Cine stie? Cititul ar putea fi noul verde si galben al sezonului, o metoda ideala de a ascunde ignoranta si superficialitatea (ca sa nu spun prostie) si pentru a imprastia in jur un parfum de neuroni arsi. Dar mai ales, E TRENDY! Cartea (cartonata, de preferat, ca sa para mai groasa) este un mast-hev.

Ce stie eul Liric? Nimic. Acest post nu este decat o parere. Nu dau cu parul, nu dau nume, nici macar nu e necesar. Am primit azi intrebarea, din nefericire, nu in gluma "De ce unele cuvinte sunt scrise inclinat in carti?". Dupa cum se vede, si in acest post sunt multe cuvinte inclinate. In cazul de fata sunt citate. Si celor ce se mira la toate cuvintele alea obscene si la limbajul deocheat le-as recomanda sa-l incerce pe Emil Brumaru. OOoops! Am uitat. Brumaru nu e trendi. Ma scuzati! Dar daca aveti totusi curiozitatea, grija mare sa nu va prinda mamica sau taticul, fiindca si-ar da seama ca odrasla lor a aflat ca nu barza aduce copiii pe lume.

Bafta la cultivarea cunostiintelor!
Alte locatii unde puteti parea inteligenti: scoala, coridor, parc, strada, cafenea/bar/restaurant, piscina, etc. Gata, ca v-am dat destule idei.

No comments: